Bands in 2019 @ the Sweetlake Rock 'n Roll Revival:

 

The Firebirds (UK)

The Firebirds is één van de beste Europese 'live' Rock 'n' Roll bands.Hun repertoire omvat het hele scala van vijftiger en zestiger jaren muziek; bekende Rock 'n' Roll hits, Rockabilly, meerstemmige Doo Wop, Instrumentaal, Ballads aangevuld met veel eigen werk. De band speelde al met diverse grootheden zoals Jerry Lee Lewis, Charlie Feathers, Charlie Gracie, Ray Campi, Sleepy La Beefe, Marti Wilde, Lonnie Donegan en Showaddywaddy om er een paar te noemen. Deze professionele Engelse band brengt een wervelende en attractieve Rock 'n' Roll Show, zoals maar weinig bands dit kunnen.

 

The Bigtown Bandits

The Bigtown Bandits is een 7-mans formatie uit "motorcity" Stuttgart die zich volledig heeft toegewijd aan de vintage geluiden uit de jaren 1940s, 50s and 60s. The Bigtowners zijn sterk beïnvloed door de muziek van artiesten zoals Wynonie Harris, Little Richard en Nick Curran – het repertoire van de groep van varieert van Jump Blues en Roots-Rock'n'Roll tot  Swing.

Stilstaan is  bij deze band  onmogelijk; De fantastische blazerssectie en het boogie woogie spel op de piano, de contabas, rockende Gitaren en een fantastische zang zullen er voor zorgen dat niet alleen de dansers los gaan maar ook ieder die erbij is!!!
 

Old Chevy (Br)

Old Chevy is een vintage rock ’n roll trio uit Campinas, São Paulo, Brazilië.  The band heeft een specifiek geluid en stijl dat niet echt bij een Rockabilly band past. Hun invloeden komen van vele stijlen uit het begin van het rock & roll tijdperk als blues, jazz, soul en natuurlijk rockabilly. Maar ook ’60’s pop en rock. Ze spelen zo’n 13o keer per jaar in een aantal continenten op onze aardkloot. Ze schromen niet om covers op hun eigen manier te spelen wat leidt tot verrassende uitkomsten.

De mannen uit Brazilië hebben vele voorbeelden zoals Stray Cats, Bill Haley, Chuck Berry, Little Richard, Brian Setzer Orchestra, Ray Charles, Elvis Presley, ZZ Top, Gene Kruppa, Frank Sinatra, The Beatles, Ritchie Valens, Bernie Dresel, Eddie Cochran en Gene Vincent. Dat maakt gelijk de diversiteit duidelijk van de band.

 

The Bugalettes

The Bugalettes staan te trappelen om Zoetermeer te laten rock en rollen met de zangeressen, Lil’ Esther van der Meer, Deanne Dap onder de kenners ook wel bekend als LaVerne  en Sammy Verhoeve. De dames, gehuld in zeer charmante out-fits, worden bijgestaan door Ronald Tilgenkamp op de up-right bass (Dry Riverbed Trio, Smokin’ 45’s), Martin van der Moer op gitaar en Ben van Anrooy (o.a. 44 Shakedown en The Hot Rhythm Ramblers) op de drums. Deze band brengt je zo weer terug naar de jeugd van je moeder of als je een jonge lezer bent naar die van je grootmoeder; het ziet er allemaal prachtig uit. The Bugallettes brengen dus rock ‘n roll en dan met name covers van de Miller Sisters en de Davis Sisters, geen stoute dames maar wel heerlijk harmonieus! 
Dat de rock ‘n roll/rockabilly een revival beleeft is duidelijk! The Bugalettes een heerlijke band die we nog vaker op festivals zullen gaan tegenkomen, niet noodzakelijkerwijs op Rhythm Riots.

 

The Barnstompers

The Barnstompers is een veelzijdige band die zijn oorsprong vond eind 1991. De authentieke muziek van The Barnstompers is met name gericht op de eind jaren veertig, begin jaren vijftig traditionele Amerikaanse country-boogie, western-swing en rockabilly. Een uitstekende combinatie van muziek en zang maakt The Barnstompers tot een uiterst boeiende band. Deze "swingbilly" band is zeker de moeite waard om te zien optreden. Zij onderscheidt zich duidelijk van andere bands door het unieke repertoire en de muzikale kwaliteiten van de bandleden. De band geniet bekendheid in binnen- en buitenland. Optredens in 23 landen, waaronder succesvolle tours in Californië, Texas en 4x in Las Vegas (waarvan onlangs in April 2019) getuigen ervan dat zij niet alleen in Nederland een veelgevraagde en geziene band is. Naast reguliere optredens hebben The Barnstompers meerdere malen in Europa getoured met bekende Amerikaanse artiesten uit de jaren vijftig, zoals Sid King & brother Billy en Rock-a-billy legendes Sonny Fisher, Rudy Tutti Grayzell, Art Adams, Joe Clay en Lew Williams. Tevens bestaat er een speciale relatie met de Amerikaanse band Big Sandy & The Flyrite Boys waarmee meerdere malen zowel in Europa als in de VS is getoerd.

 

Rockadile

De band is opgericht in 2007. Rockadile speelt authentieke Rock & Roll / Rockabilly muziek met af en toe een uitstapje richting Country. De bandleden weten met enthousiasme, virtuoze zang, opzwepende contrabas en drums het publiek in beweging te brengen

Optredens
Al meerdere jaren stonden zij met groot succes op diverse Rock & Roll festivals, o.a. Rock & Roll Street Terschelling, Hotrodded Bullfrog en Rock 'n Roll Street Akersloot.

 

Bands in 2019:


 

Zit je zelf in een band of ben je artiest en is het geschikt voor onze dag?
Neem dan contact met ons op.... klik hier

Bands die eerder hebben gespeeld op The Sweetlake Rock 'n Roll Revival
5-o-Matics
Big Caz & the Bobs
Big Caz & the 4 Bobs

Crazy Cadillac
Cruise Control
Dee-Ann & the Nightcaptains
Departure Level
Eightball Boppers
Five Guys named Joe
Gas House Gorilla's (USA)

Go-Train Big Boys
Mainline 55
Phil Haley & his Comments (UK)

Prettig Geregeld
Rockadile
Rhinestone Brothers
Rockin' The Joint (UK)
The Backseat Boppers (B)
The Boogie Dogs
The Buddy Presley Band (UK)

That Crazy Beat
The Downtown Daddyo's (UK)
The Magic Strangers

The Mee Kats (UK)
The Real Rockers
The Royal Hounds (USA)
The Tailshakers
The Wieners
Torello's Jive Bugs

Unkool Hillbillies

Foodtrucks:

Foodtrucks die komen staan in 2019

 

 

Lumberjack Shack BBQ  (American burger en de pulled pork en meer vanaf de BBQ)

Lumberjack Shack, opgericht in 2016 en een onderdeel van Mikavo Vleesverwerking & Handel, met als doel onze passie en enthousiasme voor vlees te delen.

Lumberjack Shack houdt zich bezig met het BBQen en grillen van voornamelijk rundvlees, varkensvlees en kip van uitstekende kwaliteit en bereid deze producten in de American Style op een Traeger pellet BBQ/SMOKER. Voor deze manier van BBQen en grillen gebruiken wij diverse houtsoorten zoals oak, hickory of cherry.

Wij werken op een authentieke manier en bereiden het vlees vers en gebruiken geen methoden om het te preparen door het bijvoorbeeld vooraf te koken of in een steamer voor te garen. Voor het bereiden van het product maken wij onder andere gebruik van het low&slow cooking proces, wat betekent dat het vlees langzaam gaart op lage temperatuur. Dit proces kost veel tijd, is arbeidsintensief maar levert wel een ultieme smaakbelevenis op als eindresultaat. Een eindresultaat waar we trots op zijn: real meat, real flavor.
http://lumberjackshack.nl/

 

Veelste Lekker  (Grilldogs)

Veelste lekker is een Rotterdamse foodtruck die op festivals staat en ook catering verzorgd.
Mijn truck is een echte oldtimer, een mintgroene peugeot J7 uit 1972 helemaal gerenoveerd.

Grilldogs zijn originele hotdogbuns van 85 gram met een flinke braadworst erop en dan in 4 verschillende toppings.
Zuidamerikaans (worst met chili) 
Engels (worst met cheddar en bacon)
Duits (worst met spek en zuurkool
en Spaans (worst met paprikasaus en chorizo).
En dan natuurlijk nog de vitamientjes zoals sla, komkommer en tomaat.
http://veelstelekker.nl/

 

Good-at-Food, Airstreeam (Mexican food, en sate)

Vanuit een schitterende Airstream caravan.....
Mexicaanse Colavlees, Kreeft, wildgerechten

 

Patat & More

Op ons evenement staan ze gewoon met de lekkerste patat met sauzen.

Maar bezoek ook eens de winkel in de dorpsstraat van zoetermeer:

(Alleen in de winkel; )Unieke Toppings

Bij een lekkere frites hoort ook een goede topping. Naast sauzen zoals ambachtelijke mayonaise en pindasaus serveren wij ook tal van bijzondere toppings, bereid door Meat & Daily’s. Deze bekende scharrelslagerij is de officiële leverancier van Patat & More en zorgt voor de perfecte aanvulling van onze frites
Wat te denken van een sappige pulled pork, een stoofvlees en een vegetarische optie. Dankzij het aanbod van Meat & Daily’s hanteert Patat & More een wisselende menukaart, waardoor wij in kunnen spelen op de smaken van de seizoenen.
http://www.patatenmorekinggood.nl/

Ketelbinkie Koffie  (koffie, thee en zoetwaren)

Als koffiebrander weten wij waar we onze koffiebonen het beste kunnen inkopen. Bij ontvangst brander wij het iedere week vers in kleine batches. Met ons team van 15 gepassioneerde baristi maken wij de lekkerste koffies op locatie.

Ambacht maar ook beleving staat bij ons centraal en de lach op het gezicht van de gast is ons doel. Wij durven te stellen dat we daarin de juiste balans hebben gevonden tussen het op hoog niveau bedienen van onze gasten, in een constante vlotte workflow maar altijd met oog voor persoonlijk contact.

Naast onze warme dranken bieden wij ook ijskoffies die we naar eigen receptuur hebben ontwikkeld. Dit is een enorme hit tijdens de warme dagen. Wat betreft ons zoete aanbod bakken wij verse (stroop)wafels, en hebben we diverse smaken koek en brownies.

https://ketelbinkiekoffie.nl/

 

Rolling D'Ice (Vers gemaakt ijs)

vers gemaakt ijs in vele smaken. Eigenlijk is zelfs iedere smaak denkbaar.
Softijs is heerlijk, gelato heb je in vele lekkere smaken, maar ze zijn allemaal NIET VERS.
Rolling DʼIce maakt ieder ijsje speciaal voor jou!!!
Wij weten welke smaken men lekker vind en kunnen die dan ook altijd maken, waar je ons ook ziet.

Ons thema is de (50ʼs/60ʼs) USA diner look. Alle foodtrucks zijn USA cars en zien er supergaaf en zeer opvallend uit. Een prima verschijning met het lekkerste ijs! 
http://www.rollingdice.eu/